Undersøg alle dine udannelsesmuligheder EUX uddannelse
15699
post-template-default,single,single-post,postid-15699,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Få uendelige muligheder med en EUX uddannelse

EUX uddannelse

Få uendelige muligheder med en EUX uddannelse

Unge mennesker er utrolig heldige og privilegeret i Danmark. Hele vores velfærdssamfund bygger på, at vores unge kan få succesfulde karrierer. Dog er mulighederne mange, og en del unge har svært ved at vælge. Derfor er der blandt andet lavet en helt ny EUX uddannelse. Læs mere her, hvad denne uddannelser er og hvilke muligheder den giver.

Hvad indebærer en EUX uddannelse?

Denne uddannelse er en ny uddannelsesvej, som de danske unge kan vælge. Dette skyldes formentlig, at flere og flere unge har været fortvivlet omkring, hvad de ville. Derfor har de ofte bare taget en gymnasial uddannelse, selvom det måske ikke er det, som de brænder for.

 

EUX uddannelse er en to i en. Det betyder, at man både vil blive fagudlært og få en gymnasial eksamen. Man vil derfor have de samme muligheder for at kunne læse videre, som dem der har brug 3 år på en almindelig STX. Dertil vil man også kunne gå ud og arbejde som faglært. Dette giver uendelige muligheder og åbner døren for en helt ny måde at anse unges levevej og deres fremtid.

 

Nedenfor er opstillet nogle af de ting, som er gældende når man vælger at tage en EUX uddannelse:

  • Få optagelseskrav
  • Man får løn ved indgåelse af uddannelsesaftale
  • Giver muligheden for videreuddannelse
  • Varigheden er omkring 3,5 – 4 år

 

Der vil med sikkerhed blive åbnet mange flere døre. Det appellerer meget til alle de unge, som har lyst til at gå ud og gøre en forskel. Dem som ikke kun vil sidde stille i det samme klasseværelse dag ind og dag ud. Her vil man kunne bruge sin krop og få en hel del erfaring på egen krop, som er gavnligt i mange sammenhæng.

EUX velfærd

EUX velfærd

Der findes mange forskellige retninger indenfor EUX-uddannelser. Man kan blandt andet vælge en EUX velfærd. Denne uddannelse omfatter Social- og sundhedsassistent og Pædagogisk assisent uddannelserne. Man vil altså efter afslutningen af uddannelse kunne arbejde som faglært indenfor disse områder.

 

Dertil vil man have studiekompetencer på et gymnasialt niveau. Dette er gavnligt, hvis man eksempelvis på et senere tidspunkt kunne tænke sig at læse videre.