De fleste som selv har været børn engang, ved hvor svært, det kan være at få en 6. klasse engageret i biologitimen. Det er ikke fordi, at det kun er biologitimen, at det er svært at holde dem interesserede. Det kan være de fleste fag. Der er så mange andre spændende ting, der foregår i klasselokalet og man skal holde øje med det hele. Vi kender det alle og tænker vi tilbage på det, så kunne man nok have gjort en bedre indsats, men samtidig så kunne undervisningen også godt have været mere spændende.

Gør undervisningen sjovere

For nogle fungerer det at lære via læsning og høre sin lærer snakke. Men det er ikke altid vejen frem og nogle gange skal eleverne være med i undervisning og prøve ting af selv, før de forstår det og begynder at interessere sig for det. Det er faktisk ikke altid, at det kræver der store fra skolerne at kunne involvere eleverne. Nogle gange kræver det blot lidt ekstra redskaber i form af inventar og et sted hvor det nemt kan ændres, er faktisk i biologitimen.

Den simple løsning

Med noget så simpelt som varmeskabe, kan eleverne i biologitimen pludselig være med til mange flere ting. Dette kan de enten ved selv at tage del i små projekter, men med et varmeskab giver det eleverne mulighed for at følge processen. Og alle ved, at det er meget sjovere, når man kan se ændringerne selv end blot høre om dem.

Det klassiske forsøg

Et sjovt forsøg som vil gå rent hjem i ethvert klasselokaler, er bakterie-forsøget. Her er et eller flere varmeskabe relevante for at kunne følge processen. Med et varmeskab kan bakterierne vokse ved den rette temperatur og formere sig. Eleverne kan her både starte projektet, følge det undervejs og efterfølgende kan de være med til at analysere det. Det altså pludselig mange lærings timer, hvor eleverne selv kan deltage i stedet for at finde al ny viden i en bog.

Flere slags

Du kan også få varmeskabe, der kan meget mere end blot at varme. Alt efter hvad de skal bruges til, kan det være relevant med et varmeskab, også kaldet en inkubator, der udover at varme også kan indstilles til at ryste engang i mellem. Det er selvfølgelig kun nødvendigt, hvis der i pensum er ting, hvor dette skal bruges til.